2017-aisiais ketinama įrengti daugiau nei 150 elektromobilių įkrovimo stotelių miestuose ir per 30 magistraliniuose keliuose.

Tai numatyta Susisiekimo ministerijos kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija parengtame projekte, kuriuo siekiama skatinti naudojimąsi elektromobiliais ir mažinti transporto poveikį aplinkai.

„Šį didelės apimties naujų įkrovimo stotelių projektą paskatino augantis elektromobilių populiarumas ir poreikis mažinti aplinkos taršą. Mūsų tikslas – patogi vairuotojams infrastuktūra, kuri leistų elektromobilius patogiai įkrauti bet kurioje Lietuvos dalyje“, – pranešime cituojamas Saulius Girdauskas, susisiekimo viceministras.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 23 elektromobilių įkrovimo stotelės, 7 iš jų Kaune, 6 – Vilniuje, 4 – Klaipėdoje.

Planuojama, kad magistralėje „Via Baltica“, nuo Lenkijos iki Latvijos, ir kelyje Panevėžys–Vilnius bus įrengta po 10 elektromobilių įkrovimo stotelių. Dar bent 11 jų turėtų būti sumontuota automagistralėje Klaipėda–Vilnius, šiuo metu šioje automagistralėje veikia 3 stotelės.

Pastaraisiais metais elektromobilių parkas Lietuvoje išaugo kone dvigubai, tikimasi, kad iki 2025 m. visi įregistruoti nauji elektromobiliai sudarys apie 10% per metus parduodamų naujų automobilių.

Šiame projekte taip pat numatyta, kad elektra varomų transportų priemonių įkrovimo stotelės bus įrengtos per 25.000 gyventojų ar kurorto statusą turinčiuose miestuose, kurie yra parengę darnaus judumo mieste planus. Pavyzdžiui, Druskininkai planuoja įrengti 9 įkrovimo stoteles.

Renginių organizavimo paslaugos

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *